14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaUrmărit de autorităţile germane, depistat de poliţiştii vâlceni

Urmărit de autorităţile germane, depistat de poliţiştii vâlceni

Un bărbat, pe numele căruia autorităţile germane, au emis un mandat european de arestare pentru furt a fost depistat de poliţiştii din Vâlcea, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat  în municipiul Râmnicu Vâlcea pe bărbatul de  30 de ani, care era urmărit internaţional. Pe numele acestuia, autorităţile germane au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea de furt pe teritoriul acestei ţări în luna iunie 2014. În calitate de complice a ajutat la sustragerea dintr-un şantier şi dintr-un centru comercial, bunuri în valoare de peste 60.000 de euro. Bărbatul este urmărit pentru continuarea cercetărilor.

Acesta a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a emis pe numele său un mandat de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi continuată procedura  pentru predarea către autorităţile germane. Persoana în cauză a fost încarcerată în C.R.A.P. Argeş

Poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române şi pentru depistarea şi altor persoane urmărite.
Astfel, în primele 6 luni ale acestui an poliţiştii vâlceni au rezolvat 89 de semnalări din Sistemul Informatic Schengen. Din acestea 8 priveau persoane care erau urmărite de autorităţile italiene şi franceze şi 19 semnalări priveau bunuri căutate pentru confiscare sau folosite ca probe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS