17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaEuro Insol a denunţat contractul dintre CET Govora şi Uzinele Sodice

Euro Insol a denunţat contractul dintre CET Govora şi Uzinele Sodice

Euro Insol administratorul judiciar al CET Govora, a notificat Uzinele Sodice Govora privind denunţarea contractului de furnizare abur industrial începând cu 1 august 2016.
Această decizie a fost impusă de situaţia dezastruoasă în care se găseşte CET Govora că efect al încheierii şi derulării unor contracte comerciale prejudiciabile. La momentul deschiderii procedurii insolvenţei, 9 mai 2016, CET Govora înregistra capitaluri proprii negative de 29 milioane de lei, pierderi de 300 milioane de lei şi datorii de peste 400 milioane de lei.
Pe relaţia contractuală cu USG, CET Govora a livrat constant în cei 10 ani de derulare a contractului, abur industrial  la un preţ mult mai mic decât preţul de cost sau preţul reglementat de ANRE. Preţul contractual era de doar 78 lei Gcal în condiţiile în care preţul reglementat era de 106 lei Gcal şi preţul de cost de 130 lei Gcal. Creşterea preţului contractual pe intervalul de referinţă 2006-2016 nu a fost de natură să acopere nici măcar inflaţia. Astfel, CET Govora a înregistrat pierderi  prin raportare la indicele de inflaţie de 39 milioane euro, respectiv 30 milioane euro că diferenţa între preţul reglementat de ANRE şi preţul contractual sau 64 milioane euro că diferenţa între preţul de cost şi preţul contractual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS