3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Transportul de persoane şi mărfuri în atenţia poliţiştilor

Vâlcea: Transportul de persoane şi mărfuri în atenţia poliţiştilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea împreună cu cei din cadrul formaţiunilor rutiere teritoriale, au organizat, în perioada 25- 31 iulie, acţiuni în trafic care au ca şi scop respectarea regulilor de circulaţie şi combaterea încălcării normelor
legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi ai celor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri. De asemenea, s-a avut în vedere respectarea legalităţii în domeniu prin identificarea autoturismelor implicate în activităţi ilegale de transport persoane.

În acest sens, 153 de vehicule au fost controlate, pentru nerespectarea normelor legale în materia transportului rutier public de mărfuri, 80 dintre conducătorii acestor vehicule au fost sancţionaţi.

Astfel, poliţiştii au aplicat 107 sancţiuni, din care 10 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 35 pentru neportul centurii de siguranţă, 16 sancţiuni conform prevederilor OG 37/2007 mod., 13 sancţiuni pentru constatarea unor defecţiuni tehnice, 4 sancţiuni pentru lipsă documente şi 28 de sancţiuni pentru alte abateri.

Poliţiştii au controlat 83 de vehicule pentru nerespectarea normelor legale în materia transportului rutier public de persoane. În acest sens, au fost aplicate 44 de sancţiuni, dintre care 3 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 sancţiuni pentru neportul centurii de siguranţă, 9 sancţiuni conform prevederilor OG 37/2007 mod., 5 sancţiuni pentru constatarea unor defecţiuni tehnice, 4 sancţiuni pentru nerespectarea capacităţii de transport, 2 sancţiuni pentru lipsă documente şi 6 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Serviciul Rutier vă recomandă:
– Nu depăşiţi limitele legale de viteză,
– Păstraţi o distanţă corespunzătoare în trafic, pentru a putea oprii în condiţii de siguranţă,
– Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice,
– Respectaţi timpii de conducere şi odihnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS