Ziua Imnului Naţional sărbătorită de radioamatorii vâlceni şi braşoveni

În perioada 15-31 iulie, Ziua Imnului Naţional – 29 Iulie va fi sărbătorită de radioamatori printr-o diplomă şi un indicativ special YR48REV.  În fiecare zi din această a doua parte a lunii lui Cuptor radioamatorii Asociaţiei „Radioclubul” Cozia Râmnicu Vâlcea şi prietenii lor din municipiul Braşov, membri ai Asociaţiei Judeţene de Radioamatorism Braşov, vor face legături radio în frecvenţele de 3,5 MHz şi de 7 Mhz, exclusiv in telefonie, şi vor acorda puncte celor care doresc să obţină diploma. Atât diploma cât şi QSL-ul (cartea de confirmare a legăturii radio) au fost deja realizate având  reproduceri ale unor momente importante din timpul Revoluţiei de la 1848 din Ţara Românească respectiv eliberarea din arest, de către cetăţenii Bucureştiului în frunte cu  Ana Ipătescu, soţia unui înalt funcţionar , a membrilor Guvernului Provizoriu şi „Bătălia din Dealul Spirii” când pompierii militari din compania Bucureşti s-au opus intrarii în Capitală a unităţilor turceşti. De asemenea sunt reproduse pe QSL portretele autorilor cântecului „Un Răsunet” devenit peste ani Imnul Naţional cu numele „Deşteaptă-te Române!”, muzicianul  Anton Pann şi poetul Andrei Mureşanu şi un fragment de partitură cu notele cântecului.

Acţiunea radioamatorilor de la Asociaţia „Radioclubul Cozia” Râmnicu Vâlcea este la a V-a ediţie şi se bucură de o susţinută participare din partea colegilor din ţară şi din străinătate.


Comenteaza acum

Alte stiri

23 septembrie 2016

Olt: Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor

În perioada următoare, aproximativ 150 de jandarmi vor fi angrenaţi zilnic în misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi de pază şi protecţie instituţională. Jandarmii vor acţiona în sistem integrat în cadrul ...

Sumarul ediției de joi, 29 septembrie 2016

Top