5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaPoliţiştii vâlceni au confiscat material lemnos fără documente

Poliţiştii vâlceni au confiscat material lemnos fără documente

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Măciuca l-au depistat ieri pe D. Ion, de 34 de ani, din oraşul Bălceşti, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 643 – Diculeşti şi transporta 2 m.c de material lemnos (lemn foc), fără a deţine documente de provenienţă sau aviz de însoţire a mărfii.
Faţă de conducătorul auto s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform art. 19, lit. b din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu suma de 2000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Bălceşti.

Tot ieri, poliţiştii din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul Ordine Publică – Biroul combaterea delictelor silvice, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea, au organizat şi desfăşurat acţiuni de verificare a legalităţii activităţilor desfăşurate în domeniul silvic, de către un agent economic cu sediul în comuna Perişani.
Cu această ocazie au fost constatate încălcări ale prevederilor art. 19 alin. 1 lit. a din Legea nr. 171/2010, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic cu amendă în valoare de 20.000 de lei.
De asemenea, s-a dispus confiscarea a 78 mc de material lemnos, lemn rotund şi lemn de foc, specia fag, în valoare totală de 10420 lei.
Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate, au mai fost aplicate, la diferite persoane fizice, 3 sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 20.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS