Vâlcea: Circa 300 de salariați ai CET Govora, majoritatea personal TESA, disponibilizați

Aproximativ 300 de salariați ai Centralei Electrice de Termoficare (CET) Govora, majoritatea fiind personal tehnic, economic și socio-administrativ (TESA), ar urma să fie disponibilizați, a declarat astăzi într-o conferință de presă administratorul judiciar al unității, Remus Borza, scrie Agerpres.

“Am avut mai multe discuții cu sindicatele și am abordat problema concedierilor colective. Vreau să spun că am tăiat zile de concediu. Păi erau 42 de zile lucrătoare de concediu. Dacă la acestea adăugăm sâmbetele și duminicile, ajungeam la 70 de zile, iar dacă picau și sărbătorile legale, undeva spre 100. Am tăiat la 20 de zile minim la care am adăugat un plus de 6 zile, pentru a încheia această anomalie. Am abordat problema concedierilor colective și a criteriilor. Vreau să spun că din 2.300 de angajați, 1.000 sunt rude, fini, nepoți, soți. Printre criterii este cel de familie dar nu neapărat unul eliminator, pentru că sunt cazuri de rude dar care lucrează eficient”, a spus Remus Borza.

El a menționat că criteriile de bază sunt eficiența și abaterile disciplinare.

“Vom avea în vedere pe cei care mai au 1-2 sau 3 ani până la pensie. Vom aborda criteriul rudelor de gradul I, dar așa cum am spus, vor fi și excepții, vom vedea pe cei care au avut abateri disciplinare. Vom renunța la cei care au firme, noi încurajăm antreprenoriatul dar nu în interiorul CET-ului. Adică țara are nevoie de cât mai mulți patroni, nu poți fi și angajat la stat dar și antreprenor. Majoritatea disponibilizaților vor fi TESA”, a afirmat Borza.

CET Govora este unul dintre cei mai mari agenți economici din județul Vâlcea, aflat în subordinea Consiliului Județean, unitatea fiind în insolvență din luna mai.


Comenteaza acum

Alte stiri

1 iulie 2016

Afacerile cu cărbune ale CET Govora, în atenţia poliţiştilor

Poliţiştii din Vâlcea au organizat joi, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, 22 de percheziţii domiciliare în trei județe și în municipiul Bucureşti, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală ...
9 februarie 2016

Gorj: Cărbune cu acte false pentru CET Govora

Doi bărbaţi s-au ales ieri cu dosar penal întocmit de poliţiştii gorjeni, pentru că transportau cărbune pentru CET Govora, folosind acte false. Suspecţii în vârstă de 43, respectiv 54 de ani, transportau cărbune încarcat la o carieră din Gorj, ...

Sumarul ediției de miercuri, 28 septembrie 2016

Top