10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Percheziţii la administratori bănuiţi de evaziune fiscală

Vâlcea: Percheziţii la administratori bănuiţi de evaziune fiscală

În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea efectuează 4 percheziţii domiciliare în judeţul Vâlcea şi Argeş. Obiectul de activitate al societăţilor este  colectarea şi comercializarea de deşeurilor neferoase.

Poliţiştii de investigare a criminalităţi economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, desfăşoară 4 percheziţii domiciliare în cadrul unui dosar penal în care două persoane  sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de  evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2015, cei în cauză, în calitate de administratori, ar fi înregistrat, în mod fictiv, în evidenţele contabile, achiziţii de bunuri, deducându-şi, în mod ilegal, impozitele faţă de bugetul de stat. Obiectul de activitate al societăţilor este colectarea şi comercializarea de deşeurilor neferoase.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 500.000 de lei.

La activităţi au participat şi luptătorii ai Serviciului de Acţiuni Speciale, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi specialist criminalist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, dar şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS