10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaProtest spontan la exploatarea Minieră Berbești-Alunu

Protest spontan la exploatarea Minieră Berbești-Alunu

300 de mineri de la Exploatarea Minieră Berbeşti – Alunu  au întrerupt lucru în această dimineaţă și protestează în faţa unităţii.  Oamenii sunt nemulţumiţi de tăierile salariale făcute de noul administrator CET Govora înainte ca societatea să intre în insolvenţă.

Complexul Energetic  Oltenia a externalizat Exploatarea Minieră Berbeşti – Alunu la sfârşitul anului trecut pentru stingerea unei datorii de 200 de milioane de euro.

Nemulţumiţi de tăierile salariale şi teama de şomaj i-a  determinat pe minerii din schimbul unu de la Exploatarea Minieră Berbeşti  să întrerupă lucru în această dimineaţă.

Ei acuză conducerea CET Govora de rea credinţă pentru că înainte cu doare o lună de intrarea în insolvenţă a tăiat toate primele şi ajutoarele de energie ale minerilor. Iar acum administratorul judiciar al companiei a anunţat alte tăieri salariale dar şi disponibilizări.

Potrivit liderului de sindicat minerii au pierdut aproape 500 de lei din veniturile lunare.

Protestul este unul spontan dar este posibil să se transforme în grevă la care să participe toţi cei 1100 de angajaţi,  anunţă sindicatele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS