20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: O şoferiţă sub influenţa alcoolului a fugit de la locul unde a accidentat doi minori

Vâlcea: O şoferiţă sub influenţa alcoolului a fugit de la locul unde a accidentat doi minori

Poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi ieri după amiază cu privire la producerea unui accident rutier în oraşul Băile Olăneşti. Echipa operativă ajunsă la faţa locului a stabilit faptul că un autovehicul de culoare galbenă a rulat pe trotuarul străzii Drumul Forestierilor oraşul Băile Olăneşti, accidentând doi minori, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Cei doi băieţii, care prezentau fracturi  şi escoriaţii multiple au fost transportaţi la spital.  Semnalmentele autovehiculului au fost comunicate echipajelor din teren pentru identificare, fiind organizate filtre în toate localităţile învecinate.

Câteva minute mai târziu, poliţiştii din cadrul Biroului  Rutier Râmnicu Vâlcea au  identificat autoturismul, condus de o femeie, pe strada Dacia. Conducătoarea auto nu a respectat semnalul de oprire al oamenilor legii, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acesteia. După câţiva zeci de metri, autovehiculul a fost blocat pe următoarea stradă. S-a stabilit faptul că autovehiculul prezenta mai multe avarii la parbriz, capotă, aripă şi oglindă laterală.

Conducătoarea auto a fost identificată  în persoana Florinei M., de 36 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma testării cu aparatul etilotest a femeii, a rezultat o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de femeia de 36 de ani, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au dispus prin ordonanţă reţinerea pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentată magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

În prezent aceasta este încarcerată la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă  din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Vâlcea.

Cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS