14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Accident mortal la Diculeşti

Vâlcea: Accident mortal la Diculeşti

L. Ion, de 52 de ani, din comuna vâlceană Făureşti, a condus azi noapte un autoturism, pe  DJ 643 – Diculeşti, iar într-o curbă la dreapta (km. 59+500 m), a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un autoturism, care circula regulamentar din sens opus condus de S. Maria.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto L. Ion, care a fost transportat la  spitalul din Craiova, judeţul Dolj, unde i s-a stabilit diagnostic preliminar „hemoperitoneu şi politraumarism prin accident rutier, urmând a fi supus unei intervenţii chirurgicale.
De asemenea, conducătoarea autoturismului şi cei doi minori pasageri au fost transportaţi la Spitalul orăşenesc Balş, judeţul Olt pentru investigaţii şi din fericire nu au prezentat leziuni care să necesite internare.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, celuilalt conducător auto nu i s-au recoltat probe de sânge din cauză stării de sănătate. Conducătorul auto L. Ion, a decedat în jurul orei 2.30 în spital, diagnosticat cu şoc hemoragic.
Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

În vederea prevenirii producerii unor astfel de eveniment, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte principiile conduitei preventive, urmărind:
1. evitarea, pe cât este posibil, a manevrelor de depăşire care nu sunt absolut necesare. Acestea nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă pot pune în pericol siguranţa traficului rutier;
2. informarea, înaintea plecării în călătorie, asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
3. asigurarea funcţionării corespunzătoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, cât şi a celui de climatizare/dezaburire;
4. utilizarea corectă a luminilor de întâlnire, chiar şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţiile prezenţei acestui fenomen;
5. adaptarea permanentă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum umed;
6. păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, mai ales atunci când deplasarea se face pe un drum acoperit de apă sau mâzgă;
7. utilizarea, de către toţi ocupanţii autovehiculelor a centurilor de siguranţă;
8. să nu conducă autovehicule pe drumurile publice după ce, în prealabil, au consumat băuturi alcoolice;
9. evitarea acţionării bruşte a sistemului de direcţie şi mecanismului de frânare al autovehiculului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS