14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale se circulă în condiţii de iarnă

Vâlcea: Pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale se circulă în condiţii de iarnă

Având în vedere căderile de zăpadă înregistrate, echipajele structurilor de poliţie rutieră şi ale structurilor de ordine publică din Vâlcea vor fi prezente, pe drumurile naţionale şi judeţene pentru monitorizarea traficului rutier, astfel încât la apariţia unor probleme de natură a îngreuna circulaţia rutieră (blocaje în trafic din cauza depunerii de zăpadă, apariţia poleiului), să fie luate măsuri de urgenţă pentru informarea autorităţilor competente.

Şi astăzi, poliţiştii vâlceni vor acţiona împreună cu reprezentanţii Secţiei Drumurilor Naţionale şi Judeţene pentru asigurarea stării de viabilitate a drumurilor, ca urmare a căderilor de zăpadă.

Pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale din judeţ se circulă în condiţii de iarnă.

Nu  există tronsoane de drum închise circulaţiei, traficul rutier desfăşurându-se în parametrii normali pentru această perioadă.

Conducătorii de autovehicule sunt rugaţi ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre starea drumurilor, atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau piatră cubică umedă, să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic – depăşiri sau treceri de pe o bandă pe alta.

De asemenea,  îi sfătuim pe şoferi să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS