Vâlcea: Proiectul bugetului local al orașului Horezu pe anul 2016 în dezbatere publicăAdministrația publică din orașul Horezu, în temeiul legislației privind transparența decizională, a început o largă consultare cu cetățenii pe tema proiectului bugetului local pentru anul 2016.

Întâlnirile au drept scop, atât informarea reciprocă administraţie-cetăţeni cât şi preluarea şi cuprinderea în agenda de lucru a primarului și consiliului local a problemelor şi propunerilor prezentate de membrii comunităţilor ce formează unitatea administrativ-teritorială, pentru anul 2016.

Primarul orașului, Fârtat Ilie, a inițiat o campanie de dezbateri cu cetățenii orașului, acțiunea debutând cu cele trei întâlniri care au avut loc ieri, 10 ianuarie, în satele Tănăsești, Urșani și Ifrimești. Propunerile formulate de cetățenii celor 3 comunități, precum și cele formulate de cetățenii celorlalte sate; Romanii de jos, Romanii de sus, Romanii de sus – Săliștea și Râmești la dezbaterile care vor avea loc în zilele următoare, vor fi analizate și prioritizate pentru cuprinderea lor în bugetul local al anului 2016.


Acțiunea va continua cu o dezbatere publică ce va reuni toate comunitățile locale, ONG-urile și instituțiile care, într-un fel sau altul, depind sau au legătură cu bugetul local al UAT Horezu; învățământ, sănătate, cultură, evidența populației, serviciile publice, etc. Dezbaterea va avea loc în ziua de 21 ianuarie 2016, orele 16,00 la Casa de cultură Horezu. Ședința de aprobare în consiliul local a bugetului pe anul 2016 va avea loc în ziua de 28 ianuarie a.c.

Referind-se la acțiunea de consultare publică, primarul, Ilie Fârtat, ne-a spus: ” Participarea cetăţenilor în procesul guvernării şi implicit al luării deciziilor este un concept nou, apărut în ultimul deceniu, devenind din ce în ce mai mult o practică care aduce beneficii, atât administraţiei publice locale, cât şi comunităţii locale.  Participarea activă a cetăţenilor redă faptul că ei au capacitatea de a discuta şi genera opţiuni decizionale independente. Acest fapt cere administraţiei publice să facă publice programele şi strategiile de dezvoltare, pentru a se asigura că decizia finală va fi în concordanţă cu cerinţele şi opţiunile publicului. Reprezentanţii aleşi ai cetăţenilor au, evident, drept de decizie publică. Ei pot lua această decizie singuri, pe baza discuţiei dintre ei, sau dintre ei şi experţi, sau dintre ei experţi şi public. Atâta timp cât decizia pe care o iau reprezentanţii aleşi afectează un anumit grup sau comunitate, este firesc şi absolut benefic ca grupul sau comunitatea respectivă să fie consultate cu privire la acea decizie. Nu numai că astfel se asigură o mai bună reprezentare a intereselor grupului sau comunităţii respective, dar calitatea deciziei creşte, deoarece ea se bazează pe o informaţie mai largă, mai diversă şi mai relevantă. Mai mult, deciziile publice luate în urma implicării publicului sunt mai uşor acceptate de comunitate, deci mai uşor de implementat şi cu un cost de implementare mai redus. Administrația publică din Horezu are experiență în acest sens, strategiile, programele și proiectele dezvoltate în ultimii ani fiind mărturie că, numai printr-o consultare, participare publică și transparență decizională, administrația și comunitatea locală au putut aduce, an de an, plus valoare orașului”.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 21 august 2018

Actualitate

» Sute de morți și aproape un milion de sinistrați în urma inundaţiilor din India
» Comisia de Apărare din Camera Deputaților va anunţa dacă o audiază pe Carmen Dan
» Muntenegru: Restricții de circulație până în luna septembrie

Publireportaj

» „Oglinzi oglindite“, la Muzeul de Artă Craiova

Dolj

» Dolj: Incendiu la un service de reparaţii electrocasnice
» Dolj: Minor rănit în urma unui accident rutier
» Ziua de Curățenie Națională se va desfăşura şi la Craiova
» Să ajutăm patru fraţi să aibă o casă
» Gigioc rămâne în arestul IPJ Dolj
» Vin mașinile noi de gunoi! Se golesc la timp tomberoanele?
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din intravilan
» Un eliminat din examenul de bacalaureat, după ce a fost prins cu fiţuici
» Gunoaie lăsate de-a lungul Transalpinei
» Fonduri pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal
» Pregătiri pentru alegeri parţiale în două comune din Gorj: Stoina, Samarineşti

Olt

» Viceprimarul comunei Bâlteni a murit strivit sub un tub de canalizare

Sport

» Fotbal / Ionuț Badea, mulțumit de victoria obținută la Craiova. Vezi conferința!
» Fotbal / Vezi ce a declarat Mangia după înfrângerea cu Chiajna (video conferința)
» Fotbal / Au vrut, dar n-au putut! Alb-albaștrii nu mai sperie pe nimeni (galerie foto)
» Fotbal / Liga 1, etapa a 5-a
» Ema Bogdan: „Am vrut să renunț la tenis, dar mi-am dat seama cât de mult iubesc acest sport“

Sanatate

» Chirurgia Cardiovasculară, funcțională de anul viitor

Educatie

» Candidații la bacul de toamnă, „chinuiţi“ în bănci

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top