21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: 350 de poliţişti supraveghează manifestările prilejuite la trecerea dintre ani

Vâlcea: 350 de poliţişti supraveghează manifestările prilejuite la trecerea dintre ani

La nivelul judeţului Vâlcea, în perioada 30 decembrie a.c. – 03 ianuarie 2016, peste 350 de poliţişti vor acţiona zilnic pentru combaterea fenomenului infracţional şi pentru ca minivacanţa de Revelion să fie petrecută în linişte

Pentru ca trecerea dintre ani să aibă loc în condiţii de siguranţă, 350 de poliţişti vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal în locurile în care se vor organiza manifestări specifice sărbătorilor de iarnă, fiind pregătiţi să intervină când situaţia o impune.

Din totalul poliţiştilor, 200 sunt poliţişti de ordine publică, 60 poliţişti de la rutieră, 30 de investigaţii criminale şi restul de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigarea fraudelor, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Se va acorda o atenţie deosebită tuturor zonelor publice aglomerate, iar poliţiştii de la transporturi vor patrula în trenuri de călători (cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările), precum şi în staţii şi triaje de cale ferată.

Poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea circulaţiei şi pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză şi conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceştia vor folosi în trafic aparatele radar pe principalele artere rutiere ale judeţului, în special în locurile unde există risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS