17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Mama fetei declarată moartă acum 21 de ani a cerut de la spital documente privind SIDA

Vâlcea: Mama fetei declarată moartă acum 21 de ani a cerut de la spital documente privind SIDA

Mama fetei din Pesceana, judeţul Vâlcea, declarată moartă în urmă cu 21 de ani şi al cărei sicriu a fost găsit gol săptămâna trecută, a cerut, vineri, la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală „documente medicale referitoare la boala de SIDA”, respectiv la diagnosticul fiicei sale, potrivit Mediafax.
„Florea Varga Maria, domiciliată în localitatea Lovrin, judeţul Timiş, mama pacientei Dumitraşcu Flori, decedată în 1994 toamna, vă rog să-mi daţi docuemntele medicale referitoare la boala de SIDA, respectiv la diagnosticul fiicei mele”, spune femeia în cererea înaintată conducerii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”. Totodată mama copilei a cerut să se precizeze cine a ridicat corpul neînsufleţit al fiicei ei.
Instituţia medicală nu poate răspunde însă cererii femeii, întrucât ea nu a putut face dovada că este mama fetei.
„Am rugat-o pe doamna Florea Varga să prezinte un act care să ateste că este mama pacientei Flori Dumitraşcu. După ce se va face dovada că cererea vine din partea familiei, vom răspunde solicitării. (…) Vom analiza documentele de acum 21 de ani şi totodată vrem să aflăm mai multe date, discutând cu angajaţii spitalului care lucrau la vremea aceea în această unitate sanitară, să vedem dacă îşi amintesc ceva”, a spus managerul unităţii sanitare, Emilian Imbri.
Flori Dumitraşcu a fost internată la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, în urmă cu 21 de ani, când avea cinci ani, iar la câteva zile de la internare părinţii fetiţei au fost anunţaţi că fiica lor a fost diagnosticată cu SIDA şi a murit.

În 16 octombrie, Ion Dumitraşcu, tatăl fetiţei, a murit, iar pentru a-l îngropa rudele au decis să dezgroape sicriul fiicei sale şi să îl îngroape în locul acesteia în cimitirul din Pesceana, urmând ca osemintele copilei să fie reîngropate, conform tradiţiei, în locul de veci al familiei. În momentul în care au deschis sicriul, rudele lui Ion Dumitraşcu au constatat că în sicriu nu există nicio rămăşiţă a copilei, unchiul şi mătuşa fetei povestind că în interiorul coşciugului au descoperit cârpe, lenjerie intimă de damă, o pânză şi o pereche de papuci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS