21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Prevenirea furturilor şi a criminalităţii informatice

Vâlcea: Prevenirea furturilor şi a criminalităţii informatice

Poliţiştii au informat ieri populaţia cu privire la consecinţele unui comportament neglijent vizavi de bunurile personale. Ei s-au aflat  în parcările din zona marilor centre comerciale, în pieţe publice, pieţe agroalimentare, având standuri de informare în mall-ul din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Astfel că, începând cu ora 16.00, poliţiştii au organizat, în mall-ul din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, o simulare de furt din locuinţă, cetăţenii prezenţi vor putea observa activităţile desfăşurate de echipa operativă în cadrul unei cercetări la faţa locului.
De asemenea, a fost discutat şi  modul în care cetăţenii trebuie să procedeze când sunt victime sau martori ai infracţiunilor de furt. Iar angajaţii din centrul comercial au fost sfătuiţi  cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din societăţile comerciale.

Ziua de astăzi va fi rezervată prevenirii criminalităţii informatice.

Astfel, în jurul orei 14.00, vor fi organizate sesiuni de informare în cadrul Bibliotecii Judeţene, iar în cadrul acestor întâlniri  cu peste 100 de elevii, poliţiştii vor face recomandări pentru prevenirea  criminalităţii informatice, traficului de persoane, consumului şi traficului de droguri.

Totodată, poliţiştii de proximitate din tot judeţul  vor participa la orele elevilor şi liceenilor, cu care vor avea dezbaterii pe aceleaşi teme şi vor pune la dispoziţia acestora filmuleţe şi materiale informatice-preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS