8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

Vâlcea: Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

În acest sfârşit de săptămână poliţiştii au efectuat activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale. Astfel, poliţiştii au constatat săvârşirea a 10 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice pentru conducere fără permis, cu autovehicul neînmatriculat sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ieri, C. Ilie, de 28 de ani  din comuna Glăvile, a condus un autoturism pe str. Ferdinand din Râmnicu Vâlcea, iar la o intersecţie, din cauza consumului excesiv de băuturi alcoolice şi neadaptării vitezei la condiţiile de drum nu a efectuat virajul la stânga, intrând în coliziune cu nişte scări de la intrarea unui magazin, provocând avarii decât la autoturismul condus.
În urma impactului conducătorul nu a suferit vătămări corporale şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii Postului de Poliţie Stoileşti, au oprit pentru control pe DC 38  un moped, condus de G. Ion, de 23 de ani. În urma verificării în bazele de date, a rezultat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, iar mopedul nu este înmatriculat, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de P. Gabriel, de 35 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.
În urma verificărilor efectuate împreună cu specialişti din cadrul DSVSA  a rezultat faptul că  bărbatul transporta peste 500 de animale pentru care nu deţinea documente sanitar veterinare (de provenienţă).
În autovehicul se mai aflau două persoane, care au precizat că au cumpărat animalele(porcine şi păsări) din târgul de săptămânal din localitatea Slăviteşti, însă nu au primit documente sanitare veterinare.
Autovehiculul nu deţinea autorizaţie sanitar-veterinară pentru transport de animale vii.
Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei, iar celelalte doua persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei fiecare conform prevederilor art. 3, lit. a din HG 984/2005.

În urma activităţilor specifice poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice însoţiţi de cei din cadrul Poliţiei oraşului Băbeni au efectuat controale la mai multe societăţi comerciale.
Astfel, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.000 de lei, fiind totodată dispusă măsura confiscării de bunuri în valoare de 340 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS