9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Hoţi şi comercianţi de obiecte de valoare, prinşi la Horezu

Vâlcea: Hoţi şi comercianţi de obiecte de valoare, prinşi la Horezu

Poliţiştii vâlceni au recuperat mai multe bunuri de mobilier vechi, tablouri, precum şi alte obiecte de valoare, ce ar fi fost sustrase dintr-o locuinţă din comuna Tomşani. De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate, au ridicat mai multe bunuri pentru care persoanele în cauză nu aveau documente justificative.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au desfăşurat două percheziţii domiciliare în oraşul Horezu pentru completarea probatoriului într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Din verificări a reieşit faptul că, cele două persoane ale căror locuinţe au fost percheziţionate ar fi oferit spre vânzare mai multe bunuri de mobilier vechi, tablouri, precum şi alte obiecte de valoare sustrase dintr-o locuinţă din comuna Tomşani. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat  bunurile sustrase, precum şi peste 130 de bunuri culturale mobile (oglinzi din cristal, statuete, obiecte de mobilier candelabre, scaune, icoane pictate pe lemn şi sticlă, maşini de cusut, tablouri), pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente justificative.

Poliţiştii efectuează verificări împreună cu reprezentanţii A.N.A.F. Vâlcea pentru stabilirea provenienţei bunurilor şi legalitatea activităţii comerciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS