14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltCinci cazuri de gripă confirmate şi 27 de pacienţi internaţi cu suspiciune, la Spitalul Judeţean Slatina

Cinci cazuri de gripă confirmate şi 27 de pacienţi internaţi cu suspiciune, la Spitalul Judeţean Slatina

Numărul pacienţilor care s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina şi la care a fost confirmată prezenţa virusului gripal a ajuns, luni, la cinci, în timp ce pentru alţi 27 de bolnavi există suspiciunea că au virusul gripal, a precizat directorul medical al spitalului, medicul Andrei Ştefănescu.

Acesta a declarat luni, pentru AGERPRES, că mai multe secţii ale spitalului, printre care Infecţioase, Pediatrie şi Boli Interne sunt ocupate la capacitate maximă în contextul creşterii numărului pacienţilor cu afecţiuni respiratorii.

„A crescut numărul de internări la Infecţioase, Pediatrie şi Boli Interne, în condiţiile în care în sezonul rece sunt mai mulţi pacienţi cu afecţiuni respiratorii. Aceste secţii sunt aglomerate în prezent, însă nu este exclus să se aglomereze şi mai mult dacă vor fi mai multe internări decât externări. În ce priveşte cazurile de gripă, avem cinci cazuri confirmate şi 27 de cazuri de suspiciune de gripă”, a spus directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Pacienţii cu gripă confirmată de analizele de laborator, cât şi cei cu suspiciune au evoluţie favorabilă a stării de sănătate, a menţionat sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS