6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltAmericanii au inaugurat creșa construită la Caracal cu 350.000 dolari

Americanii au inaugurat creșa construită la Caracal cu 350.000 dolari

În prezenta reprezentantei Ambasadei SUA la București, Abigail Rapp, la Caracal s-a inaugurat astăzi, 14 decembrie, creșa pe care partenerii americani au construit-o pe un teren pus la dispoziție de primărie.

Lucrările la creșa care are trei săli de clasă, trei dormitoare, vestiar, filtre, cabinet medical, bucătărie plus alte spații necesare, în total aproximativ 500 m.p., au început în luna iulie a anului trecut, fiind recepționate luna trecută. În mai puțin de un an și jumătate, americanii care s-au ocupat de construcție au ridicat clădirea, Primăria Caracal angajându-se să utileze totul, dar și să amenajeze parcarea necesară și un loc de joacă în curte.
La inaugurarea oficială de astăzi au participat reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și ai Biroului de Cooperare Militară, dar și cei ai bazei Militare Deveselu.
Panglica inaugurală au tăiat-o primarul municipiului Caracal, Liviu Radu, împreună cu reprezentanta Ambasadei SUA la București, Abigail Rapp, momentul fiind urmat de scurte discursuri și un mini-concert de colinde prezentat de un grup de elevi din oraș.
„Această investiție a fost posibilă cu sprijinul umanitar acordat de către Guvernul Statelor Unite ale Americii prin Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și Biroul de Cooperare Militară care au suportat toate cheltuielile ocazionate cu întocmirea documentației de urbanism, cu întocmirea proiectului pentru obținerea autorizației de construire, inclusiv avizele necesare, precum și realizarea efectivă a lucrărilor de construcții. Pentru creșa pe care o inaugurăm astăzi, Primăria municipiului Caracal, cu sprijinul Consiliului local, au asigurat finanțarea dotărilor cu mobilier, aparatură, jucării și tot ce este nevoie pentru buna desfășurare a activităților antepreșcolare“, a menționat primarului Caracalului, Liviu Radu, în discursul său.
„Este o onoare pentru mine să fiu aici, la deschiderea acestei creșe care a fost finanțată prin Programul de Asistență Umanitară al Departamentului de Apărare, un program care a început acum 18 ani pentru a sprijini educația și sănătatea în comunități în care lucrăm în jurul lumii. Programul include construcții, renovări și reparații ale clădirilor publice cum ar fi școli, servicii medicale și facilități de răspuns la dezastre și depozite. Alte programe asemănătoare pe care le-am derulat, inclusiv grădinița și școala de aici, de la Deveselu, au totalizat aproape 900.000 dolari. Această creșă a fost construită cu aproximativ 400.000 dolari“, a spus reprezentanta Ambasadei SUA la București, Aigail Rapp. Aceasta a amintit de asemenea că partenerii americani au în proiect alte trei investiții care totalizează aproximativ 1,2 milioane dolari, anume renovarea unei creșe la Fetești, un dispensar medical la Stejaru și renovarea maternității din Medgidia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS