5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltSe circulă îngreunat din pricina ceţii pe mai multe drumuri din ţară

Se circulă îngreunat din pricina ceţii pe mai multe drumuri din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că pe A2 Bucureşti – Constanţa, între localităţile Nicolae Bălcescu(kilometrul 50) şi Dor Mărunt(kilometrul 75), circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, din cauza ceţii care a redus vizibilitatea sub 80 de metri.
În zona kilometrului 53, a avut loc o tamponare în care au fost implicate un autotren şi o autoutilitară, prima bandă fiind restricţionată, pe sensul către capitală.
Tot din cauza ceţii dense care a redus vizibilitatea sub 150 de metri iar pe alocuri sub 50 de metri, traficul se desfăşoară cu dificultate pe mai multe artere rutiere din judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Galaţi, Olt, Vaslui şi Vrancea.
Cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie. Pentru a preveni producerea evenimentelor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu bruscheze comenzile maşinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS