16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOrdinul prefectului privind eliminarea porcilor din Rusănești va fi pus în aplicare astăzi: „Oamenii și-au cam rezolvat treburile“

Ordinul prefectului privind eliminarea porcilor din Rusănești va fi pus în aplicare astăzi: „Oamenii și-au cam rezolvat treburile“

Medicii veterinari sunt deciși să se întoarcă astăzi la Rusănești, după ce marți, 27 noiembrie, sătenii i-au împiedicat să le intre în curți și să le ia porcii, ca urmare a ordinului prefectului semnat luni, 26 noiembrie, adoptat pentru a preveni răspândirea virusului peste porcine africane.

„Bineînțeles că ne întoarcem, nici nu se discută, atâta timp cât există ordinul emis de prefect și situația epidemiologică cu risc ridicat, normal că trebuie făcut ceea ce trebuie. Mai grav este că autoritățile locale și cetățenii nu au înțeles, iar asta nu este ceva bun“, a declarat medicul veterinar Venera Popa, purtătorul ed cuvânt al DSVSA Olt, explicând de ce colegii săi nu au putut pune în practică ordinul ieri, deși la fața locului au fost și forțe de ordine, polițiști și jandarmi.
„Cum ce ne-a împiedicat?! Faptul că nu am fost primiți. Recalcitranți, cu amenințări, am înțeles că trăgeau de ușile mașinii în care erau colegii noștri, i-au amenințat… Erau și forțe de ordine și au intervenit forțele de ordine și i-au împins, altfel nu știu dacă… Din moment ce este ordin, cui se supun autoritățile locale dintr-un județ?! Unui ordin emis de Instituția Prefectului și semnat de prefect. Peste tot (n.r. în țară) s-a înțeles situația și oamenii au reacționat normal“, a mai spus dr. Popa.
La Rusănești lucrurile sunt calme, a dat asigurări primarul Alexandru Chirea, menționând că oamenii și-au sacrificat în ultimele zile porcii.
„Oamenii nu mai au porci, or mai fi câțiva, din ăștia care mai au de vânzare, am rezolvat, s-au tăiat toți porcii. Ordinul nu se mai poate da înapoi, dar mai amână , mai… Să mai rezolvăm noi tot ce trebuie. Nu mai e nimeni în fața primăriei, s-au liniștit, s-a rezolvat 90%“, a declarat primarul Alexandru Chirea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS