24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltSlatina: Încep manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri. Când se aprinde iluminatul festiv

Slatina: Încep manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri. Când se aprinde iluminatul festiv

Astăzi începe, la Slatina, o serie de manifestări dedicate Centenarului, evenimentele fiind programate să se încheie pe 1 decembrie 2018, cu ceremoniile militare, dar și cu un mare concert în aer liber.

Primul eveniment , programat astăzi, la ora 14,00, la Muzeul Județean Olt, este lansarea filmului documentar „CENTENAR. SLATINA PE DRUMUL MARII UNIRI“, finanțat de Primăria Slatina în cadrul programului annual de finanțări a manifestărilor sociale, culturale și sportive cu impact în comunitate. Filmul este realizat de Asocția Culturală „Amprente“, coordonată de istoricul Aurelia Grosu.
Marți, 27 noiembrie, va avea loc, tot al Muzeul Județean Olt, o altă lasare, de carte de data aceasta, „Iubim Slatina. Povești pe soclu“, în fapt o revenire a jurnalistului George Pițulescu, cel care după albumul cu imagini din Slatina lansat anul trecut revine acum cu fotografii și povestea statuilor din municipiu.
Miercuri, 28 noiembrie, în aceeași sală de festivități a Muzeului Județean Olt, la ora 11,30 se lansează cartea „ISTORIA ORAȘULUI SLATINA DE LA ORIGINI PÂNĂ ÎN ANUL 1947“, autor dr. Laurențiu Guțică-Florescu, Directorul Muzeului Județean Olt, recenzia aparținându-I dr. Bogdan Bădiţoiu, director al Serviciul Judeţean Olt al Arhivelor Naţionale, și această carte îndelung lucrată fiind finanțată de Primăria Slatina.
Evenimentele culturale continuă joi, 29 noiembrie, la Muzeul Județean, la ora 11.30, în holul de onoare, unde va avea loc vernisajul expozției de Artă Plastică „FII CREATIV DE CENTENAR“, realizată de elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu“.
Specială va fi ziua de 1 Decembrie, când sunt programate manifestări de-a lungul întregii zile, primăria anunțând că ziua se deschide, la ora 10.00, cu depunerile de coronae și parade militară. De-a lungul întregii zile, pe Esplanadă se va proiecta pe un ecran filmul SLATINA ÎN CENTENAR. Iubitorii de muzică sunt așteptați de asemenea, programul în ziua de 1 Decembrie fiind următorul:
– ora 11.00 -13.00 – Spectacol susținut de Ansamblul Folcloric „Doina Oltului“
– ora 13.00 – 13.55 – Recital Dinu Iancu-Sălăjanu, interpret de muzică populară
– ora 14.00 – 14.55 – Recital Claudia Ghițulescu, interpret de muzică populară
– ora 15.00 – 15.55 – Concert de muzică etno, dance, susținut de formația RO-MANIA
– ora 16.00 – 16.55 – Recital Viorica Macovei, interpretă de muzică populară
– ora 17.00 – 17.55 – Moment artistic susținut de Palatul Copiilor „Adrian Baran“
– ora 18.00 – Aprinderea iluminatului festiv în oraș pentru Sărbătorile de Iarnă
– ora 18.00 – 19.00 – Recital Paul Ciprian Surugiu (Fuego), interpret de muzică uşoară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS