7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Trei instituții se unesc. Un director care de-abia a promovat concursul pierde postul la sfârșitul anului

Olt: Trei instituții se unesc. Un director care de-abia a promovat concursul pierde postul la sfârșitul anului

Consiliul județean Olt a hotărât, astăzi, comasarea a trei instituții de cultură sub umbrela uneia care urmează să funcționeze de la 1 ianuarie 2019. Unuia dintre actualii directori i-a fost aprobat noul contract de management în aceeași ședință.

Cele trei instituții care vor fuziona sunt Școala Populară de Arte și Meserii, Ansamblul Profesionist „Doina Oltului“ și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt. Noua instituție va avea în total 166 posturi, dintre care opt de conducere. Scopul noii instituții este un management mai eficient și „suplețe“, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.
„Așa cum ați văzut, am aprobat în ședința de consiliu județean n-aș spune înființarea unei instituții noi, ci comasarea celor trei instituții deja existente (…) sub aceeași umbrelă, încercând să avem o mai mare suplețe a aparatului administrativ al noii instituții. Bineînțeles, noua instituție va cuprinde trei secții, atât Școala populară de arte, Centrul de promovare, cât și «Doina Oltului» vor fi secții ale acestei noi instituții. Ne-am gândit la un management mai eficient, această hotărâre am luat-o pe baza unei analize pe care am făcut-o în ultimii doi ani de zile și am constatat că este nevoie de această comasare a unităților“, a mai spus șeful CJ Olt.
Directorului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt, Florian Dumitrescu, în aceeași ședință de consiliu, i-a fost, în schimb, aprobat noul contract de management, în urma promovării concursului pe post, pentru perioada 1.11.2018-1.11.2021. În cuprinsul hotărârii privind înființarea Centrului Județean Cultural Olt se precizează, în schimb, că toate contractele actualilor directori încetează la 31 decembrie 2018.
Noua instituție va fi condusă de un manager general, un director adjunct și șefi pentru fiecare secție și va avea sediul în actualul sdiu al Ansamblului Profesionist „Doina Oltului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS