14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Un polițist a reușit să strângă la Slatina sute de persoane pentru salvarea unui tânăr de 16 ani

Olt: Un polițist a reușit să strângă la Slatina sute de persoane pentru salvarea unui tânăr de 16 ani

Cosmin Boacă, un tânăr de 16 ani, din Scornicești, care de peste un an se luptă cu o boală crâncenă, va avea bani să plătească cea de-a doua intervenție la plămâni, după ce un polițist s-a implicat într-o campanie de strângeri de fonduri și, în nici o săptămână, aproape a reușit imposibilul.
 
Polițistul slătinean Viorel Teacă a avut, duminică, 30 septembrie, o altfel de zi de muncă, prietenii lui de pe Facebook și din viața reală, dar nu numai ei, răspunzând apelului său de a particpa la o campanie de strângere de fonduri pentru Cosmin, un tânăr de 16ani, din Scornicești. Acesta este operat la un plămân, dar peste zece zile va merge în Ungaria pentru o nouă intervenție, la celălalt plămân. Familia băiatului avea nevoie de 10.000 euro, o sumă aparent mică, dar imposibil de strâns pentru aceasta, care cheltuie deja de mai bine de un an pentru tratament și deplasări, căutând pentru Cosmin cea mai potrivită variantă de a-i salva viața.
Duminică, la poarta stadionului „1 Mai“ din Slatina a fost o adevărată desfășurare de forțe. Liceeni voluntari ai Crucii Roșii Olt (polițistul este și volunar al Crucii Roșii, iar această organizație a fost prima care s-a alăturat), copii talentați ai Școlii Populare de Arte și Meserii, caricaturistul Gogu Neagoe, care a făcut tot timpul caricaturi și portrete donatorilor, colegi ai polițistului Viorel Teacă, funcționari din diverse instituții veniți în timpul liber să se alăture cauzei umanitare. La final, a venit și vestea că suma necesară familiei pentru o nouă intervenție în Ungaria aproape s-a strâns. În plus, Cosmin a mai primit din partea polițistului un laptop pentru game-ing și un telefon mobil performant, care să-i facă șederea în spital mai ușoară.
Mama tânărului a povestit că de mai bine de un an caută soluția ca fiul său să poată fi operat, o oportunitate fiind găsită în Germania, doar că intervenția i-ar fi costat 40,000 euro, bani pe care familia nu i-a avut. În afara acțiunii de duminică, în diverse puncte din oraș, pub-uri, cluburi, pizzerii, au fost postate urne pentru strângerea de fonduri, astfel ajungându-se la suma necesară.
„Am încercat să-l operăm în România, dar nu s-a oferit nimeni, așa că am căutat un spiotal în afară. L-am găsit pe domnul doctor Dan Nicolău, din Cluj, dar care operează în Ungaria. Dânsul ne-a garantat că va fi bine și să mergem la operație. Un plămân a fost deja operat și, pe 12 octombrie, va fi operat la cel de-al doilea. În România nu s-a putut face nimic. A făcut chimioterapie, radioterapie nu s-a putut face. De aceea am și plecat din ţară, pentru că ni s-au închis toate porțile. Mai găsisem în Germania, dar ne costa 40.000 euro, foarte scump. Eu singură am căutat, pe Internet. Am apelat pe la diverse emisiuni, dar nu mi-au răspuns, dar Dumnezeu mi-a trimis oameni cu suflet mare și pe 10octombrie trebuie să fim acolo. Pentru prima intervenție am strâns tot așa, cu ajutorul oamenilor, de la școală, de la primăria din Scornicești…. Soțul lucrează, eu îl îngrijesc pe copil, şi mai am o fată și un băiat“, a explicat mama tânărului chinurile prin care a trecut în toată această perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS