16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Nouă percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală

Olt: Nouă percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală

Polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează nouă 9 percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la peste 4.500.000 de lei. 5 persoane vor fi conduse la audieri.

Polițiștii din Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează astăzi nouă percheziții, la domiciliile unor persoane fizice și sediile sociale ale unor persoane juridice bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
În fapt, un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, în calitate de administrator a patru societăți comerciale, cu sediile în Bulgaria și în România, în cursul anului 2015, ar fi achiziționat autoturisme second hand din spațiul intracomunitar, pe care, le-ar fi comercializat ulterior pe teritoriul României, aplicând în mod necorespunzător TVA la marja de profit.
Totodată, operațiunile comerciale în cauză nu ar fi fost înregistrate integral în evidențele contabile ale societăților comerciale administrate de bărbat, prejudiciind astfel bugetul de stat cu aproximativ 4.503.278 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS