22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt(VIDEO) Olt: Apă și de un metru în zeci de gospodării din Curtișoara

(VIDEO) Olt: Apă și de un metru în zeci de gospodării din Curtișoara

 

Aproximativ 120 de gospodării din comuna olteană Curtișoara sunt inundate, la duă zile de la ploile de coșmar. Zona este una cunoscută ca fiind una cu probleme, din cauza izvoarelor naturale necaptate.

Pompierii militari și voluntarii serviciului local pentru situații de urgență se luptă de mai bine de două zile să scoată apa din beciuri, curți și grădini. Se întâmplă la Curtișoara, în satele Proaspeți și Linia din Vale, care din cauza apei nedrenate se confruntă cu probleme de acest gen la fiecare ploaie mai serioasă. Ploile căzute al mijlocul acestei săptămâni au întrecut, însă, tot ce s-a întâmplat până acum, deși se evacuează apa cu motopompe de zile întregi situația fiind în continuare gravă.
„Sunt undeva în jur de 120 de gospodării, unele dintre ele urmează să facem o evaluare, n-am avut timp…, suntem în teren de atunci. Azi-noapte, la ora 2.20, ni s-a defectat o pompă, așteptăm o alta, să putem continua… Fiind zona mai joasă, apa nu se retrage. Acum avem un proiect cu ANIF-ul pe care urmează să-l implementăm în două luni, pentru captarea izvoarelor. În case a intrat în maxim 3-4 gospodării, dar nu foarte rău. În beciuri, curți și grădini e apă, noi suntem în teren de atunci, în trei nopți am dormit șase ore“, a declarat viceprimarul Dumitrașcu.
Pentru a putea să-i scape pe săteni de apa din curți, pompierii au fost nevoiți să sape o breșă în Drumul Județean 546, pentru a avea acces la un teren viran. „S-a realizat un dispozitiv pentru evacuarea apei în cascadă și urmează să vină în sprijin o motopompă de mare capacitate de la ISU Dolj“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenent Alin Băsășteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS