14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPolițiștii olteni au confiscat sute de metri cubi de material lemnos

Polițiștii olteni au confiscat sute de metri cubi de material lemnos

În perioada 25-26 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul Ordine Publica și cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa au efectuat mai multe controale pe linia transportului și comercializării materialului lemnos.
Astfel, pe 25 iulie, ora 00:05, pe Drumul Național 64, pe raza comunei Strejești, a fost oprit pentru control un ansamblul de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, înmatriculate în județul Vâlcea, condus de un bărbat, de 28 ani, din comuna Mălaia, județul Vâlcea, care transporta material lemnos fără a deține documente legale. În urma măsurătorii preliminare, efectuate de către reprezentanții Ocolului Silvic Slatina, a rezultat cantitatea de 13,39 m3 lemn, esență fag și carpen, fasonat, care a fost lăsat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Slatina, urmând ca, la finalizarea inventarului, să procedeze sancționarea contravenționale a societății expeditoare, conform Legii 171/2010 M.
Tot pe 25 iulie, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu sediul în comuna Pietroșani, județul Argeș – punct de lucru municipiul Slatina, s-au constatat diferențe între stocul scriptic și cel faptic. Astfel, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5000 lei, conform art. 19 alin. 4 lit. Q din Lg. nr. 171/2010 și totodată s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 5,34 m3 lemn foc fag, în valoare de 745,20 lei și confiscarea faptică a 5,38 mc cherestea rășinoase, în valoare de 4304 lei.
De asemenea, pe 26 iulie, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu sediul în județul Argeș – Punct de lucru municipiul Slatina, s-au constatat diferențe între stocul scriptic și cel faptic. Astfel, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 209,49 m3 cherestea rășinoase, în valoare de 139.939,32 lei. Polițiștii olteni au fost sprijiniți de reprezentanții  Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea – Garda Forestieră Județeană Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS