11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltScafandrii ISU Olt, misiune pe litoral

Scafandrii ISU Olt, misiune pe litoral

Un echipaj de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Barasab“ Olt se va afla, timp de două săptămâni, pe litoralul românesc, asigurând intervenția.

„Plutonier adjutant Barcan Viorel Sandu, Plutonier major Mitrache Marius, Plutonier major Călin Ionuț Tiberius și Plutonier major Pică Gabriel vor desfășura misiuni de patrulare cu ajutorul ambarcațiunilor cu motor și vor acționa pentru salvarea persoanelor aflate în pericol de înec“, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenent Alin Băsășteanu. Atunci când cei patru scafandri olteni nu vor executa misiuni în posturile de pe plajă și pe lacul Siutghiol, se vor pregăti  alături de instructorii din cadrul ISU Constanța și vor desfășura misiuni de scufundare în Marea Neagră, a mai precizat reprezentantul ISU.

Pentru situațiile în care cetățenii din județ ar putea avea nevoie de intervenția pompierilor olteni, misiunile de căutare-salvare în mediul acvatic vor fi asigurate de colegii pompierilor militar din județele vecine.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS