5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltMalul de pământ care s-a prăbușit peste un muncitor în localitatea olteană Bobicești nu era asigurat

Malul de pământ care s-a prăbușit peste un muncitor în localitatea olteană Bobicești nu era asigurat

Accidentul de muncă petrecut marți după-amiază, 5 iunie 2018, în comuna Bobicești, satul Mirila, din județul Olt, a avut drept cauză nerespectarea normelor de Securitate în muncă, a stabilit ITM Olt.

Un muncitor în vârstă de 42 ani, din Bobicești, care tocmai termina programul de lucru, a coborât din nou în șanțul săpat pentru montarea țevilor de canalizare să mai execute o operațiune, moment în care peste el s-a prăbușit pământul de pe malul șanțului, acoperindu-l până la nivelul pieptului.
Primii care au încercat să-l scoată au fost chiar colegii de lucru, care au cerut în cele din urmă ajutor, la fața locului sosind echipaje de pompieri de la Balș și Slatina, dar și echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Accidentul s-a petrecut, spun reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, la ora 16,30, bărbatul fiind transportat la spital după ora 21,00, după ore întregi în care pompierii, ajutați de săteni și de colegii munictorului, au reușit să degajeze cantitatea foarte mare de pământ din șanțul cu o adâncime de aproximativ 3 metri și să-l elibereze pe bărbatul care a fost prins cu picioarele sub țeava de canalizare.
Accidentul s-a produs pentru că echipa de muncitori nu a sigurat, așa cum prevăd normele de protecție a muncii, pereții șanțului. „Cauza producerii evenimentului: neluarea măsurilor de sprijinire a pereților tranșeului (șanțului) săpat.“, a transmis șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Cristian Ungureanu, precizând totodată că „s-a luat măsura sistării activității până la remedierea deficiențelor“.
Lucrările de extindere a rețelei de canalizare în localitatea Bobicești au fost contractate de Primăria Bobicești cu o asociere de firme al cărei lider este firma Vagramer Termo 2000 S.R.L., a precizat primarul comunei, Ilie Chitez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS