10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPoliţiştii olteni au aplicat 309 sancţiuni contraveţionale

Poliţiştii olteni au aplicat 309 sancţiuni contraveţionale

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 71.000 de lei aplicate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, acționând 3 ore.
Joi, 24 mai, în intervalul orar 12.00-15.00, 138 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal care afectează climatul de ordine și siguranță publică. Acțiunea s-a desfășurat la nivel național.

Astfel, pentru asigurarea vizibilității în mediul stradal, precum și pentru prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală sau contravențională, la nivelul municipiilor și orașelor au fost organizate acțiuni preventiv-reactive, la care au participat polițiști de ordine publică, rutieri și de investigații criminale. Aceștia au legitimat peste 550 de persoane și au controlat în trafic peste 460 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate , ofițerii și agenții de poliție au aplicat 309 sancțiuni contravenționale, dintre care 31 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, iar 262 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la suma de 71.740 de lei.

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni, fiind întocmite dosare penale.
Polițiștii rutieri au oprit în trafic, pe D.N. 64, pe raza comunei Strejești, o femeie, de 28 de ani, din comuna Grădinari, care conducea un autoturism. La solicitarea actelor de către polițiști, aceasta le-a prezentat pe telefonul mobil o fotografie a unui permis de conducere eliberat de autoritățile cipriote. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că aceasta nu posedă permis de conducere .
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS