Olt: Concursuri pentru micii pompieriInspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Olt, organizează în zilele de 22 și 23 mai, etapele județene ale concursurilor cu cercurile tehnico-aplicative de elevi „Cu viața mea apăr viața și ,,Prietenii Pompierilor”.

Concursurile se înscriu în cadrul unui program educațional pentru elevi prin care se urmărește conștientizarea factorilor de risc care pot genera situații de urgență, implicarea individuală sau în echipă în acțiuni de prevenire, precum și modul de comportare în cazul unor situații de urgență.

Concursul „Cu viața mea apăr viața” se organizează pe două cicluri, gimnazial și liceal și constă într-o probă scrisă (rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunoștințelor acumulate în domeniul situațiilor de urgență) și două probe practice ( transportul asistat al unui accidentat, așezat pe targă, pe o distanță de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat). Acesta se va desfășura în data de 22 mai, începând cu ora 09.30, la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” din municipiul Slatina.

Concursul „Prietenii pompierilor” se adresează elevilor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII) și constă într-o probă scrisă (rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunoștințelor acumulate în domeniul situațiilor de urgență) și două probe practice ( proba de îndemânare – pista cu obstacole și proba ștafeta de 400 de metri, cu obstacole. Acesta se va desfășura în data de 23 mai, începând cu ora 09.30 , la Stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina.


Participante la cele două întreceri vor fi echipele câștigătoare ale fazelor pe municipiu/oraș/localitate și pot fi formate din băieți, fete sau mixt și vor fi însoțite de conducătorul echipajului (cadru didactic).

 


Comenteaza acum

Alte stiri

16 noiembrie 2018

Horoscopul de weekend

Berbec Munca grea a fost întotdeauna răsplătită, dar nu este cea mai uşoară cale de a reuşi în viaţă. Puteți să vă folosiți şi de farmecul propriu pentru a ajunge acolo unde vă doriți. Nu vă va fi de folos
15 noiembrie 2018

Horoscop

Berbec Vă impuneți tot felul de reguli şi interdicţii în viaţa privată, vrând parcă să vă pedepsiți pentru toate lucrurile nesăbuite pe care le-ați făcut până acum. În acest context agitat, relaţiile cu cei din jur întâmpină tot felul de

Sumarul ediției de duminică, 18 noiembrie 2018

Top