8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Prinşi la pescuit ilegal

Olt: Prinşi la pescuit ilegal

Efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au constatat, ieri, 3 infracţiuni, pentru nerespectarea regimului piscicol.
Doi bărbați de 26 şi respectiv 28 de ani din mun. Slatina, au fost depistați în zona podului rutier ce traversează râul Olt, oferind spre comercializare trecătorilor pește, fără a deţine documente legale.
Un bărbat în vârstă de 59 de ani din Roşiori de Vede, jud. Teleorman şi altul de 29 de ani din comuna Băbiciu, au fost depistaţi în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt în dreptul localităţii Băbiciu, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 1200 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
Jandarmii olteni au întocmit actele de constatare pentru următoarele fapte : „comercializarea fără documente legale a peştelui”, „pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute şi pedepsite de Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 – actualizată, privind pescuitul şi acvacultura.
Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS