15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltFapte antisociale sancţionate de jandarmii olteni

Fapte antisociale sancţionate de jandarmii olteni

Peste 150 de jandarmi au acționat zilnic, în perioada 28 aprilie – 1 mai, p pe raza județului Olt, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță minivacanța de 1 Mai.
Jandarmii au acționat în sistem integrat pentru prevenirea faptelor antisociale și soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite din partea cetățenilor.
A fost asigurată ordinea şi liniştea publică în zonele în care au fost mari aglomerări de persoane, în proximitatea zonelor de agrement şi la manifestările cultural – artistice organizate în această perioadă, pe raza localităţilor Slatina, Balş, Scorniceşti, Bobiceşti şi Deveselu.
În această perioadă au fost constatate un număr total de 27 contravenţii și au fost aplicate amenzi în cuantum de 7600 de lei, după cum urmează: 16 amenzi în valoare de 5800 de lei şi 3 avertismente pentru nerespectarea prevederilor privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 amenzi în valoare de 1800 de lei şi 4 avertismente pentru nerespectarea prevederilor privind pescuitul şi acvacultura, precum şi un avertisment pentru nerespectarea prevederilor privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.
În data de 1 mai, efectivele de jandarmi care asigurau ordinea publică în zona Strehareţi, au depistat o persoană de sex masculin care conducea în mod agresiv un autovehicul, punând în pericol persoanele aflate în zonă, circulaţia rutieră fiind oprită pentru desfăşurarea manifestărilor specifice sărbătorii de 1 Mai. În momentul în care a fost interpelat de către jandarmi, persoana a refuzat să se legitimeze şi a refuzat colaborarea cu organele de ordine. Pentru că prezenta simptomele unei persoane aflate în stare de ebrietate, la faţa locului a fost solicitat un echipaj de poliţie rutieră. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,28 mg. alcool în aerul expirat. Persoana a fost predată poliţiei rutiere în vederea continuării cercetărilor, iar jandarmii i-au aplicat oamendă în valoare de 300 de lei pentru încălcarea prevederilor privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice

Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS