14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltTatăl polițistului împușcat în cap de iubită: „Noi n-am văzut-o în viața noastră, o cunoștea de două săptămâni doar“

Tatăl polițistului împușcat în cap de iubită: „Noi n-am văzut-o în viața noastră, o cunoștea de două săptămâni doar“

Polițistul slătinean care la finele lunii ianuarie a fost împușcat în cap, accidental, de iubita sa cu care avea o relație de puțină vreme, s-a stins pe patul de spital, duminică, 29 aprilie 2018, după trei luni de comă. Singurii care l-au vizitat în tot acest timp au fost părinții săi.

La sfârșitul lunii ianuarie, știrea că un polițist din Slatina a fost împușcat în cap a făcut rapid înconjurul țării. Bărbatul avea 34 de ani și deținea legal o armă. Acesta, care divorțase de soție, avea de scurtă vreme o relație cu o tânără de 27 de ani. Împreună petrecuseră seara la prieteni, iar odată întorși în apartamentul închiriat de bărbat ar fi continuat să consume băuturi alcoolice, la locul accidentului fiind găsite sticle cu băutură. La un moment dat, femeia ar fi manevrat pistolul deținut de bărbat, care nu era asigurat așa cum prevede legislația, împușcându-l pe polițist în ceafă, glonțul pătrunzând mai întâi mâna femeii, care a ajuns, ca și bărbatul, de urgență la spital. Polițistul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Craiova, femeiea fiind tratată la Slatina.
Din primul moment medicii s-au arătat rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale polițistului. Cu toate acestea, în cele trei luni s-a intervenit de trei ori neurochirugical, părinții bărbatului sperând, la un moment dat, chiar că ar putea realiza transferul la o clinică din străinătate, pentru recuperare. După prima lună, a declarat tatăl polițistului, au existat și semne încurajatoare, pacientul răspunzând la anumiți stimuli și reușind să clipească. „Să vă spun sincer, mai mult am sperat noi să-l putem trimite la recuperare, dar când am trimis analizele și eram cât pe-aci să-l ducă, cei de acolo le-au văzut și n-au fost de acord. N-ar fi suportat transportul și nu aveau nici Terapie Intensivă, el trebuia să scape mai întâi de Terapie Intensivă și apoi să meargă mai departe, către recuperare. Noi asta am fi vrut, recuperare biologică, recuperare neurologică, dar asta nu se putea face atâta vreme cât nu putea respira singur, el era încă la aparate. Aici a fost toată problema. Până la urmă, rezista să-l duci undeva, dar, cam atât… Răspundea la stimuli, dar stimuli însemna că deschidea ochii la un moment dat, la fel la toată lumea, și reacționa la durere, când îl ciupeai, deschidea ochii, atât. Privea la toată lumea la fel“, a spus tatăl polițistului.

„Numai noi am fost la el, numai noi am intrat acolo“

Bărbatul a fost vegheat trei luni de membrii familiei, fiind singurii care au avut acces la Terapie Intensivă. Femeia care l-a împușcat, cercetată de la momentul producerii accidentului de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, nu s-a interesat niciodată de starea bărbatului, a spus tatăl polițistului. „Numai noi am fost la el, numai noi am intrat acolo, pentru că fiind la Terapie Intensivă nu se dădea voie. Nu ar fi putut intra, dar am înțeles că nici n-a încercat. Nici n-o știm de fapt, nici n-a-ncercat măcar să-și ceară scuze, să vină să spună – «mă, oameni buni, iertați–mă!». Noi n-am văzut-o în viața noastră, o cunoștea de două săptămâni doar. Nici acum n-am văzut-o și nu știm decât c-o cheamă Alina Gheorghe, atât“, a declarat tatăl polițistului Bogdan Dumitrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS