6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Prinşi pescuind ilegal

Olt: Prinşi pescuind ilegal

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat, în weekend, o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe luciul de apă al râului Olt.

Trei bărbați au fost depistaţi în zona podului rutier de peste Râul Olt, care face legătura între municipiul Slatina şi comuna Slătioara, oferind spre comercializare trecătorilor peşte. În momentul observării efectivelor de jandarmi, încercând să fugă, aceştia au intrat în apa râului Olt, abandonând peştele pe care-l ofereau spre comercializare, ieşind din apă după aproximativ 40 de minute. Acestora li s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor privind pescuitul şi acvacultura. Documentele întocmite de jandarmi au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru cotinuarea cercetărilor.
Cinci persoane au fost depistate în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit recreativ în habitate piscicole naturale în perioada de prohibiţie.S-au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale din care un avertisment, valoarea totală a amenzilor fiind de 2.400 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS