3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltCirculaţie îngreunată la Deveselu, Olt. Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Circulaţie îngreunată la Deveselu, Olt. Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că în prezent nu există drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile şi nici accidente rutiere care să impună restricţii de circulaţie pe aceste artere.
Din cauza acumulării de apă pe carosbil, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe DN 54, în localitatea Deveselu, judeţul Olt, pe tronsoanele kilometrice 12+000 – 12+100 şi 12+400 – 12+450, precum şi pe DN 64, în localitatea Caracal, pe tronsonul kilometric 2+250 – 2+290. Conducătorii auto trebuie să reducă semnificativ viteza de deplasare în zonele în cauză, să circule cu atenţie sporită şi să respecte indicaţiile semnalizărilor rutiere montate temporar la faţa locului.

Există însă două drumuri naţionale cu restricţii de tonaj, de 3,5 tone, în judeţul Buzău, pe DN10 Buzău – Braşov, din cauza alunecărilor de teren existente, precum şi în judeţul Tulcea, pe DN 22 Smârdan – Măcin, unde este instituită restricţie pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza inundaţiilor.
Începând de ieri, 26 martie 2018, timp de aproximativ 2 luni, se execută lucrări de reparaţii asupra carosabilului, în judeţul Vâlcea, pe DN7 Centura Călimăneşti, pe tronsonul kilometric 0-2. Circulaţia autovehiculelor va fi deviată cu ajutorul indicatoarelor rutiere prin oraşul Călimăneşti.

Traficul pe mai multe artere rutiere din judeţele Argeş, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi Tulcea se desfăşoară îngreunat, în condiţii de ceaţă densă.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, sfătuim conducătorii auto care se deplasează în astfel de zone să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, în perioada 26-31.03.2018, se efectuază lucrări de reabilitare a infrastructurii feroviare în zona staţiei CF Balota, din judeţul Mehedinți. Din acest motiv, circulatia feroviară pe Magistrala 900, între stațiile Drobeta Turnu Severin și Prunişor, va fi întreruptă temporar. Circulaţia a 4 trenuri va fi afectată în această perioadă, transbordarea călătorilor între cele două stații efectuându-se cu mijloace de transport auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS