Sătenii din Nadăș au intrat în greva foamei în fața Tribunalului Olt

Autori


Trei săteni din Nadăș, județul Arad, au ajuns miercuri-dimineața în fața Tribunalului Olt, intrând în greva foamei. Sătenii protestează împotriva unei sentințe pronunțate de Tribunalul Olt la începutul lunii.

Alături de cei trei săteni vor mai veni și alte persoane, lor alăturându-li-se deja două persoane din Slatina, membre ale Asociației Civice Solidaritatea. Cetățenii din Arad protestează împotriva unei sentințe a Tribunalului Olt prin care s-a desființat în parte o decizie favorabilă lor pronunțată de Judecătoria Balș, dispunându-se totodată rejudecarea.

Cei prezenți la Slatina spun că se luptă de peste șapte ani în instanță cu presupuși moștenitori ai unor moșieri, acești moștenitori reușind să capete în proprietate peste 8.400 de hectare din terenul localității Nadăș. Sătenii sunt în situația de a fi evacuați din propriile case, de-a lungul timpului pe rolul instanțelor fiind puse peste 100 de cauze având ca obiect terenul sătenilor din Nadăș.


În baza unii certificat de moștenitor contestat de procurorii DNA și care a făcut obiectul unui proces de fals în înscrisuri, familia Colțeu i-a pus pe săteni în situația de a plăti chirii pentru a sta în propriile case sau de a pleca din sat, doar 40 de hectare de teren, din întreg satul, rămânând neretrocedat. Unul dintre sătenii ajunși la Slatina a declarat, de altfel, că șirul lung de procese din 2006 și până acum a făcut ca doi consăteni să-și piardă viața și alți doi să ajungă în cărucior. 


Comenteaza acum

Alte stiri

29 iunie 2018

Bărbat prins la intrarea în Tribunalul Dolj cu un cuţit asupra sa

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflaţi în serviciul de pază şi protecţie la sediul Tribunalului Dolj, au depistat, astăzi, la intrarea în sediul Tribunalului Dolj, un bărbat ce avea asupra sa un obiect periculos. ...

Sumarul ediției de marţi, 11 decembrie 2018

Top