5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltUPDATE - Crimă la Spitalul din Slatina. Un infirmier a ucis o asistentă, apoi s-a sinucis

UPDATE – Crimă la Spitalul din Slatina. Un infirmier a ucis o asistentă, apoi s-a sinucis

 

UPDATE 12:25 Crima s-a produs în cabinetul de tratamente.

UPDATE 11: 45  Infirmierul și asistenta medicală aveau fiecare câte doi copii. Ambii erau divorțați.

UPDATE 11: 42 Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că s-a constituit o comisie specială care va merge la spitalul din Slatina pentru a constata dacă actul medical din această unitate a fost afectat și dacă este nevoie ca angajații de acolo are nevoie de consiliere psihologică.

”Am constituit o comisie care merge la Spitalul din Slatina. Ne interesează dacă actul medical a fost afectat, dacă există probleme din acest punct de vedere. În cursul acestei zile urmează să primesc un raport complet și vom da un comunicat de presă. Am vorbit cu managerul spitalului din Slatina. Personalul medical care a fost de gardă noaptea trecută a fost trimis acasă. Am rugat conducerea spitalului să ia măsuri în ceea ce privește consilierea psihlogică a acestora, pentru că au fost foarte afectați de incident. În spital sunt psihologi. Sunt lucruri imprevizibile pe care nu le poți controla. Este greu să prevezi o asemenea situație”, a declarat ministrul Sănătății pentru un post de televiziune central.


10.26
Scene șocante la Spitalul din Slatina. Un infirmier de la Secţia de Psihiatrie a ucis o asistentă, sâmbătă noaptea, după care s-a sinucis. Asistenta în vârstă de 45 de ani şi infirmierul în vârstă de 54 de ani, erau împreună de mai multă vreme. Se pare că gelozia ar fi fost motivul crimei.

Cadrele medicale din spital susțin că noaptea trecută femeia a intrat în sala de tratament cu o cafea, urmată de bărbat, pe la ora 1. 00. Au blocat uşa cu un pat, iar pe la 1.30, colegii lor au auzit ţipete din camera respectivă. Personalul medical a bătut la uşă, nu li s-a deschis, şi au chemat pompierii ca să o deblocheze. Au spart uşa şi au găsit-o pe femeie cu şapte lovituri de cuţit în spate şi trei în gât, iar bărbatul cu venele tăiate, dar şi cu o plagă în zona gâtului.
Imediat au fost anunțați și polițiștii.
„Poliţiştii au fost sesizaţi de lucrători din cadrul Secţiei de Psihiatrie despre faptul că două persoane sunt decedate într-o cameră, bărbat şi femeie. S-a deplasat la faţa loculu Echipa Operativă, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cauza fiind preluată de procuror”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.
Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a confirmat că cei doi aveau o relaţie. „Mai multe detalii va da Parcehtul de pe lângă Tribunalul Olt şi IPJ, dar ce pot să vă confirm, la momentul actual, mai ales că la 2.30 am fost la faţa locului, a fost un incident de natură personală între o asistentă şi un infirmier, ca urmare a acestui incident, unde au survenit nişte plăgi prin înjunghiere, s-a constatat decesul ambelor persoane. Este vorba de angajaţi ai spitalului care lucrau de mai bine de 15 ani în unitatea medicală”, a declarat Rotea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS