6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Misiuni de salvare a persoanelor surprinse de viscol

Olt: Misiuni de salvare a persoanelor surprinse de viscol

Echipajele ISU Olt, autoșenilata ISU Sibiu, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și societăților de deszăpezire, au desfășurat, pe parcursul serii și nopții, misiuni în sprijinul populației afectate de fenomenele meteorologice periculoase.
În orașul Corabia, un adolescent, de 17 ani, a anunțat că a fost surprins de viscol în timp ce se deplasa pe jos spre casă și a solicitat sprijin pentru a ajunge la domiciliul din cartierul Tudor Vladimirescu. La locul solicitării s-au deplasat membrii SVSU Corabia, cu un utilaj și l-au transportat în siguranță spre casă.

La limita județelor Olt și Teleorman, între localitățile Mândra, din judeţul Olt și Socetu, din Teleorman, două persoane, soț și soție, cu domiciliul în localitatea Dobrotești, Teleorman, au fost surprinse de viscol în autoturism și au solicitat sprijin în vederea evacuării din zona respectivă. SVSU Văleni s-a deplasat cu un utilaj la locul indicat, iar cele două persoane au fost transportate în comuna Văleni. Cele două persoane au rămas peste noapte la rudele din localitate.

Pe DJ546, între localitățile Slatina-Brebeni și Brebeni-Coteana, echipajele ISU Olt, cu sprijinul utilajelor de deszăpezire și Serviciilor Voluntare pentru Situații, au salvat două persoane aflate în autoturisme pe DJ 546 și au preluat din comuna Brebeni un copil și un adult cu probleme medicale.
Pacienții au fost transportați la UPU Slatina, de Autospeciala pentru Transport Victime Multiple și de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță, în stare stabilă.

Echipajele ISU Olt și autoșenilata ISU Sibiu, cu sprijinul utilajelor de deszăpezire și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, au intervenit pe DJ 546 A, între localitățile Brebeni și Schitu, pentru salvarea unor persoane surprinse de viscol. Au fost identificate șapte persoane și trei autovehicule, iar cu ajutorul autoșenilatei cele șapte persoane au fost transportate, în siguranță, către spațiile de cazare puse la dispoziție de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Brebeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS