6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu este de aproximativ 4.000.000 de lei

Olt: Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu este de aproximativ 4.000.000 de lei

Polițiștii din Olt efectuează, la această oră, 5 percheziții în județele Olt și Dâmbovița, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 4.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere.

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița efectuează 5 percheziții în județele Olt și Dâmbovița.

Perchezițiile sunt efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

În fapt, administratorii unei firme din județul Olt, sunt bănuiți că, în perioada 2012- 2014, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de animalii vii de la mai multe societăți comerciale, de tip fantomă. Scopul final fiind acela de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, prin sustragerea de la plata impozitului pe profit și a TVA.

Plățile între firme ar fi fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror proveniență nu a putut fi justificată ar fi fost tranzacționate ulterior.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de 3.964.989 lei.

Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. La acțiune participă polițiști de la inspectoratele de poliție județene Olt și Dâmbovița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS