21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt3.040 candidați din promoția curentă și promoțiile anterioare susțin BAC-ul în Olt

3.040 candidați din promoția curentă și promoțiile anterioare susțin BAC-ul în Olt

În județul Olt, 3.040 candidați s-au înscris pentru susținerea probelor examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, care a început luni, 12 februarie, cu proba de competențe lingvistice de comunicare în limba română.

Candidații susțin probele orale, în perioada 12-22 februarie 2018, chiar în liceele unde aceștia învață (sau au învățat, în cazul candidaților din promoțiile anterioare), în săli supravgheate audio-video, amenajate astfel încât examenul de Bacalaureat să nu împiedice desfășurarea orelor de curs, de astăzi începând și cursuile semestrului II al anului școlar 2017-2018.
Prima probă a BAC-ului 2018 se susține astăzi și mâine, fiind urmată, în zilele de miercuri și joi, de proba orală la limba maternă, pentru care, în județul Olt, nu sunt candidați. Cea de-a treia probă, cea de evaluare a competențelor digitale, este programată pentru vineri, 16 februarie, luni, 19 februarie și și marți, 20 februarie 2018. Sesiune ade susținere a probelor orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată în 21 și 22 februarie 2018.
„Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să raspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.
Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu“, au transmis reprezentanții Ministerului Educației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS