22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltCrește numărul cazurilor de gripă în Olt

Crește numărul cazurilor de gripă în Olt

Numărul cazurilor de gripă a crescut în județul Olt. S-a ajuns în prezent la 17 cazuri confirmate, începând din luna octombrie. Numai în ultima săptămână, medicii au depistat patru cazuri noi. Niciunul dintre pacienții în cauză nu a fost imunizat cu vaccinul antigripal. Problema este că mulți continuă să refuze vaccinarea.
Toate cazurile de gripă au fost izolate în Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ieri, nouă pacienți se aflau internați în unitatea medicală, fiind bolnavi de gripă. Îngrijorător este că a crescut și numărul pacienților care suferă de viroze respiratorii.
„În prima săptămână a lunii februarie 2018, în Olt s-au înregistrat 1.545 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 68 de internări, 537 de cazuri de pneumonii, dintre care 95 de pacienți au necesitat internare și patru cazuri de gripă sezonieră“, spune dr. Andrei Iordache, director executiv la Direcția de Sănătate Publică Olt.
Gripa se manifestă prin febră mare și senzația de dureri musculare. Primul simptom este febra, 39-40 de grade, apoi slăbiciunea musculară, durerile de cap, oboseală accentuată, stare de leșin sau amețeală. Răceala și gripa nu se tratează cu antibiotice. La recomandarea medicului se administrează antiinflamatoare, antispastice, antitermice și suplimente alimentare care să susțină sistemul imunitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS