5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: 17 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este de 2.000.000 de lei

Olt: 17 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este de 2.000.000 de lei

Polițiștii din Olt efectuează 17 percheziții în București și în 6 județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere.

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează 17 percheziții, în municipiul București și în județele Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov. Perchezițiile sunt efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.
La acțiune participă peste 70 de polițiști din Olt, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și de la inspectoratele de poliție județene Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov.
Administratorul unei firme din județul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăți comerciale, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A..
Plățile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror proveniență nu a putut fi justificată, au fost tranzacționate ulterior către instițutii și unități administrativ-teritoriale.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.
Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere, persoanele depistat urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS