20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Pietonii care traversează neregulamentar și șoferii care nu dau prioritate, „vânați“ de polițiști (VIDEO)

Olt: Pietonii care traversează neregulamentar și șoferii care nu dau prioritate, „vânați“ de polițiști (VIDEO)

 
Nouă echipaje de poliție acționează vineri, 12 ianuarie 2018, pe teritoriul municipiului Slatina, iar acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare, vizați fiind pietonii care traversează neregulamentar și șoferii care nu acordă pietonilor prioritate de trecere.
 
Acțiunea a început încă de dimineață, subcomisarul Cristian Bădiță, șeful poliției Rutiere Olt, menționând că sunt vizați în special șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, dar și pietonii care traversează pe oriunde altundeva, numai pe trecerile de pietoni marcate, nu. De altfel, a mai precizat șeful Poliției Rutiere Olt, neacordarea priorității pietonilor și traversarea prin loc nepermis sunt principalele două cauze de producere a accidentelor de circulație în municipiu. Ultimul accident grav s-a petrecut joi, 11 ianuarie 2018, o tânără în vârstă de 25 ani fiind lovită chiar pe trecerea de pietoni de un autoturism condus de un șofer din Craiova. Femeia a fost internată în spital cu fractură de bazin.

Cât despre amenzile care se acordă în cazul în care polițiștii constată contravențiile, pietonii sunt „taxați“ pentru traversarea neregulamentară cu cel puțin 290 de lei, în timp ce pentru șoferi valoarea minimă a amenzii  este de 580 lei, însă aceștia riscă și suspendarea permisului pentru 30 de zile.

 

O femeie a fost rănită, joi, 11 ianuarie 2018, chiar pe o trecere de pietoni din Slatina

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS