Olt: O vulcanizare închisă și amenzi de peste 500.000 lei

Autori


Opt vulcanizări din Slatina au fost controlate sâmbătă, 18 noiembrie 2017, de polițiști de la Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Olt și inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, cinci fiind sancționate, totalul amenzilor depășind 500.000 lei.

Acțiunea a avut loc în municipiul Slatina, polițiștii având în vedere faptul că în această perioadă foarte mulți șoferi apelează la astfel de societăți pentru a-și echipa regulamentar mașina pentru sezonul rece. Polițiștii IPJ Olt și inspectorii ITM Olt au găsit și vulcanizări fără case de marcat, și cu angajați la negru, și societăți care, deși erau dotate cu case de marcat, nu eliberau clienților bon fiscal etc..

„În urma verificărilor efectuate la societățile comerciale de profil, au fost constatate nereguli la 5 dintre acestea, fiind astfel aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 535.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat fiscal, și a Legii 53/2003 privind încălcarea dispozițiilor legale referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă.


Astfel, la una dintre societăți au fost identificate două persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă, o altă societate nu deținea casă de marcat, iar 3 vulcanizări nu emiteau bonuri de casă clienților.

Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea activității unei firme, precum și confiscarea sumei de 390 lei.“, a transmis IPJ Olt prin intermediul unui comunicat.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 19 octombrie 2018

Top