6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Polițiștii din Corabia, prezenți printre elevi în vederea prevenirii victimizării minorilor

Olt: Polițiștii din Corabia, prezenți printre elevi în vederea prevenirii victimizării minorilor

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia – Biroul de Ordine Publică au acționat pentru prevenirea victimizării minorilor și combaterii absenteismului școlar, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt. Astfel, în cadrul acestei acțiuni, polițiștii de ordine publică s-au întâlnit cu 85 de elevi din cadrul școlii Gimnaziale Virgil Mazilescu. Cu această ocazie, polițiștii le-au prezentat vulnerabilitățile și riscurile la care se supun prin frecventarea unor cercuri de prieteni predispuși la săvârșirea de fapte antisociale și abandon școlar, se mai arată în comunicat.

Totodată, polițiștii le-au prezentat elevilor vulnerabilități din mediul online si le-au transmis cum pot evita să cadă pradă infractorilor din mediul on-line.

Iată câteva din sfaturile oferite de polițiști:

— Nu oferi persoanelor întâlnite pe Internet informații personale despre tine sau familia ta!

— Nu spune parola de la e-mail-ul tău altor persoane în afara părinților; dacă le comunici această parolă prietenilor sau altor persoane, acestea pot trimite mesaje jignitoare în numele tău sau pot intra pe site-uri interzise!

— Dacă vrei să te întâlnești cu o persoană pe care ai cunoscut-o pe Internet, anunță-ți părinții anterior! oamenii pot fi foarte diferiți de ceea ce au pretins că sunt pe Internet și astfel poți deveni victima traficului de persoane și a altor întâmplări tragice.

— Gândește-te foarte bine înainte de a te expune într-un mod indecent dacă vrei să îți păstrezi sau să îți pierzi demnitatea de ființă umană!

— Nu uita că nu tot ceea ce citești sau vezi pe Internet este adevărat!

— Nu da curs îndemnurilor, sarcinilor și provocărilor pe care le primești în cadrul unor jocuri online, care fac referire la viața reală și te îndeamnă să săvârșești fapte ce îți pot pune viața în pericol sau îi pot afecta pe cei din jur!

— Dacă cineva te face să te simți inconfortabil pe Internet, poți oricând să renunți la comunicarea cu acea persoană. Nu ești obligat să stai pe Internet mai mult decât consideri tu și nici să suporți ceea ce îți provoacă neplăcere sau teamă.

— Dacă te amenință că are acces la informații confidențiale ca să îți arate că e bine informat, nu uita că în realitate are acces numai la informații care se găsesc foarte ușor pe Internet și nu dovedesc nimic.

— Nu te teme de cei care te amenință pe Internet, ca să te determine să faci ceea ce doresc ei. Ei nu au putere asupra ta, doar te păcălesc pe tine că ar avea vreo putere si doar dacă-i crezi au putere! În realitate, singura lor putere este anonimatul.

— Așa că, nu ezita să anunți un adult în care ai încredere că ești victima unei agresiuni sub orice formă pe Internet și vei fi protejat!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS