Olt: Anchetă penală după ce un bărbat a decedat în timpul transferului între două spitale

Autori


Un bărbat, de 43 ani, din Corabia, a decedat în timpul transferului către Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ambulanța care îl transporta nu avea medic.

Apelul pentru bărbatul de 43 ani a venit sâmbătă, 11 noiembrie 2017. La domiciliul bărbatului, care era în evidențele medicilor cu diabet, a ajuns o ambulanță de la stația din Corabia, încadrată cu asistent medical, care l-a transportat la spitalul din localitate. În urma consultului, personalul spitalului din Corabia a hotărât transferul la Spitalul Județean de Urgență din Slatina. În timpul transportului starea pacientului s-a agravat, asistenta inițiind manevrele de resuscitare. În tot acest timp, echipajul ambulanței a solicitat în ajutor o ambulanță cu medic, în cele din urmă cele două ambulanțe întâlnindu-se pe traseu, între Caracal și Corabia. Pacientul, în schimb, nu a supraviețuit, deși s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute.

Medicii Spitalului Orășenesc Corabia, unde pacientul decedat a fost adus la morga spitalului, au fost cei care au anunțat poliția, conform procedurilor. IPJ Olt a deschis în acest caz un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


„Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Corabia în vederea efectuării necropsiei. În cauză s-a întocmit dosar penal şi se fac cercetări pentru ucidere din culpă”,a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, cms. Alexandra Dicu.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 19 septembrie 2018

Top