24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Anchetă penală după ce un bărbat a decedat în timpul transferului între două spitale

Olt: Anchetă penală după ce un bărbat a decedat în timpul transferului între două spitale

Un bărbat, de 43 ani, din Corabia, a decedat în timpul transferului către Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ambulanța care îl transporta nu avea medic.

Apelul pentru bărbatul de 43 ani a venit sâmbătă, 11 noiembrie 2017. La domiciliul bărbatului, care era în evidențele medicilor cu diabet, a ajuns o ambulanță de la stația din Corabia, încadrată cu asistent medical, care l-a transportat la spitalul din localitate. În urma consultului, personalul spitalului din Corabia a hotărât transferul la Spitalul Județean de Urgență din Slatina. În timpul transportului starea pacientului s-a agravat, asistenta inițiind manevrele de resuscitare. În tot acest timp, echipajul ambulanței a solicitat în ajutor o ambulanță cu medic, în cele din urmă cele două ambulanțe întâlnindu-se pe traseu, între Caracal și Corabia. Pacientul, în schimb, nu a supraviețuit, deși s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute.
Medicii Spitalului Orășenesc Corabia, unde pacientul decedat a fost adus la morga spitalului, au fost cei care au anunțat poliția, conform procedurilor. IPJ Olt a deschis în acest caz un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
„Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Corabia în vederea efectuării necropsiei. În cauză s-a întocmit dosar penal şi se fac cercetări pentru ucidere din culpă”,a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, cms. Alexandra Dicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS