15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltSlatina se alătură orașelor care protestează astăzi

Slatina se alătură orașelor care protestează astăzi

„Slatina – Marșul pentru Justiție – Nu suntem o nație de hoți!“ este un eveniment creat pe Facebook, prin care slătinenii își anunță intenția de a ieși, astăzi, în stradă. Inițiatorii îi îndeamnă pe cei care vor ca legile să fie promovate în mod transparent să protesteze împotriva recentelor decizii ale guvernanților, cu începere de la ora 16.00, pe platoul din fața Prefecturii Olt.
„Stăm noi simbolic cât vrem la guvern, realitatea este ca guvernul este doar o marionetă, iar legile justitiei se fac acum în parlament.
Duminică ne strângem în fața prefecturii.
Motivele ?
1. Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen.
Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției.
Numirea procurorului şef de către ministru fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.
Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă.
Nu suntem singuri în această luptă.
De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi.
Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția.
2. Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.
Urmeaza votul in Senat.
Asta inseamna că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceștia“, își motivează inițiatorii evenimentului decizia de a chema oamenii în stradă.
Slătinenii au participat și în iarna trecută la protestele generate de adoptarea mult-contestatei Ordonanțe 13, iar lor li s-au alăturat și cetățeni din Caracal și din alte localități. Proteste sunt anunțate astăzi în:  Bucuresti, Cluj-Napoca, Timișoara, Galați, Alba Iulia, Arad, Târgu-Mureș, Iași, Sibiu, Constanța, Suceava, Rădăuți, Oradea, Craiova, Brașov, Târgu Ocna, Deva, Zurich, Paris, Berlin și localități din Scoția.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS