5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltMedici de prestigiu și subiecte de actualitate la Zilele Medicale Caracalene, ediția a IX-a

Medici de prestigiu și subiecte de actualitate la Zilele Medicale Caracalene, ediția a IX-a


La Caracal a debutat joi, 26 octombrie 2017, a IX-a ediție a manifestării profesionale Zilele Medicale Caracalene,  o conferință medicală regională desfășurată la Teatrul Național Caracal care a devenit pentru participanți un reper.   Aproape 300 de medici s-au înscris pentru a participa la lucrări, iar la deschiderea oficială de sâmbătă, 27 octombrie 2017, au participat primarul orașului, medicul Liviu Radu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Senatul României, medicul Renică Diaconescu, șefii instituțiilor cu rol în sănătate din județ etc.

Profesorii invitați să susțină lucrări, nume de marcă din universități de prestigiu din București și Craiova, au venit în fața colegilor cu teme de mare actualitate.
În prima zi s-a insistat, în deschidere, pe teme privind istoria medicinei, continuându-se însă cu lucrări pe tema afecțiunilor articulare, pe implicațiile hepatitei cornice cu virus C, s-au prezentat mai multe lucrări  din somnologie și pneumologie etc. Cea de-a doua zi a început cu o provocare pentru medicii din sală, fiind prezentată lucrarea „Locuri de muncă fără fumat“, continuând-se cu teme asemănătoare.
Alte lucrări din domeniul cardiologie, nefrologie, gastroenterologie, reumatologie și, din nou, pneumologie au făcut de asemenea parte din cea de-a doua zi a manifestării. Sâmbătă va fi ultima zi a conferinței, fiind rezervată provocărilor din cainetul medicului de familie, dar și lucrprilor din domeniul chirurgical, vaccinologie și ginecologie. Zilele Medicale Caracalene se vor încheia sâmbătă, 28 octombrie 2017, cu o întâlnire a medicilor de familie din județ, într-un moment în care nemulțumirile acestora sunt foarte mari, iar negocierilecu reprezentanții Guvernului și ai Parlamentului ar putea duce la schimbări majore privind statutul medicinii primare.
„Este a IX-a ediție, cu participări de la universătăți din Craiova și București, cu lucrări deosebite din domenii variate. (…) Ne vucurăm de un interes deosebit, avem până la această oră 265 de particiapnți înscriși, și se înscriu în continuare. La edițiile trecute am avut de asemenea 300-350 de participanți“, a declarat medicul de familie Viorel Rădulescu, membru al comitetului de organizare, președinte onorific al Societății Medicilor de Familie Olt.
Participarea la eveniment le asigură medicilor și puncte importante EMC, atât de necesare an de an pentru a primi validarea atestatelor de liberă practică.Noi am organizat în acest an 16 manifestări, însumând 83 puncte EMC, dublul celor necesare medicilor, oferindu-le membrilor noștri ocazia de a alege evenimentele la care să participe“, a declarant președintele colegiului Medicilor Olt, medicul Costache Marinache, de asemenea membru în comitetul de organizare al Zilelor Medicale Caracalene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS