5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: APIA a început plățile în contul fermierilor

Olt: APIA a început plățile în contul fermierilor

Primele plăți în conturile fermierilor au fost inițializate în noaptea de duminică/luni, 15/16 octombrie 2017, banii acordați ca sprijin urmând să ajungă efectiv în buzunarul beneficiarilor în câteva zile.
„Am început azi-noapte, s-au transmis liste către București și continuă. Pentru că transmite toată țara au fost și ceva blocaje. Acum se va transmite conform unei programări pe ore, în cursul zilei de astăzi. (…) Pe miercuri-joi primii fermieri ar trebui să-și primească banii, e vorba de un întreg circuit“, a declarat directorul adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Olt, Gheorghe Dumitrescu.
 În județul Olt așteaptă sprijinul acordat de stat din fonduri europene și din fonduri naționale 32.472 fermieri, cu aproximativ 1.000 de fermieri mai puțini decât anul trecut, comasarea terenurilor fiind un proces continuu. Cu toate acestea, județul Olt rămâne în top-ul județelor cu cei mai numeroși fermieri. Aproximativ 4.000 dintre fermieri au fost cuprinși și în eșantioane de control. Controalele s-au încheiat, APIA fiind în faza în care verifică raportările, astfel că, a mai spus directorul-adjunct Gheorghe Dumitrescu, și aceștia își vor primi, până la sfârșitul acestei luni, banii. În funcție de schemele de sprijin accesate, fermierii vor primi între 130 și 155 euro/ha, plata făcându-se diferențiat pe categorii (mici fermieri, mari fermieri, fermieri care au și animale în exploatație, fermieri care au și scheme de înverzire etc.).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS